algemene-reisinformatie

Reisinformatie


Aanvullende informatie over uw buspendel naar uw wintersportbestemming in de sneeuw


De Sneeuwberg pendelbus neemt u mee naar luxe wintersportoorden in Oostenrijk en Italië. Vanuit diverse plaatsen in Nederland vertrekken wij in de periode van 21 december 2018 tot en met 15 maart 2019.

Elke vrijdag vertrekken de luxe Royal Class touringcars van Bakker Travel om u naar uw wintersportbestemming van u keuze te brengen. Dit alles tegen een zeer aantrekkelijke prijs!

 

De Sneeuwberg denkt aan uw wensen. Heeft u vragen omtrent een reis(bestemming) neem dan contact met ons op

Pendelbus

De Sneeuwberg pendelbus rijdt zonder overstap richting de sneeuw. U reist altijd in de nacht naar uw wintersportbestemming, zodat u hier de volgende morgen uitgerust aankomt. Gedurende de reis wordt er regelmatig een (korte) pauze gehouden, zodat u wat kunt eten, de benen kunt strekken of een sigaret kunt roken. Het is mogelijk dat bij vertragingen als gevolg van onvoorziene omstandigheden het aantal stops beperkt zal worden. De Sneeuwberg is niet aansprakelijk voor vertragingen die ontstaan door weersomstandigheden, pech, technische storingen, verkeersdrukte of andere onvoorziene zaken.


Keurmerk

Gecertificeerd Touringcarbedrijf KIWA ISO 9001


Onze pendelbusreizen worden uitgevoerd met luxe touringcars die voorzien zijn van een bar, toilet en dvd. In de bus zijn zowel Tourist Class als Royal Class stoelen beschikbaar. Dit zijn stoelen met een voetensteun en een verstelbare rugleuning. Daarbij is er meer beenruimte dan bij een normale stoel. Onze touringcars worden bestuurd door ervaren en gekwalificeerde chauffeurs. De bussen zijn voorzien van goede winterbanden en indien nodig sneeuwkettingen zodat u snel en veilig naar uw bestemming wordt gebracht.

Voor meer informatie over KIWA certificeringen, KIWA (klik).Reisduur

Wij vertrekken altijd op vrijdagavond vanuit Nederland en zaterdagavond vanuit Oostenrijk of Italië! Aankomst op bestemming is afhankelijk van de drukte en de route. Normaal gesproken zaterdagochtend tussen 08.00 en 11.00. Vertrektijden voor de terugrit worden doorgegeven door de chauffeurs op de heenweg. Dit zal tussen 19.00 en 23.00 zijn op zaterdagavond, zodat de bus zondagochtend weer in Nederland is.

Bij groepsboekingen kunnen er aparte dagen en tijden worden aangehouden.


Opstapplaatsen

De sneeuwberg is de enige pendelbus aanbieder voor wintersport reizen zonder overstap. U stapt, uitzonderingen daar gelaten, in de bus die u ook naar uw bestemming brengt. Dus u heeft minimale reistijd en maximaal plezier van uw wintersport vakantie.

Indien wij te weinig passagiers hebben voor een op- of uitstapplaats, dan behoudt de Sneeuwberg zich het recht voor deze plaats niet aan te doen. Mocht het zo zijn dat een reeds geboekte op- of afstapplaats vervalt dan vergoedt De Sneeuwberg achteraf uw treinkaartje tweede klasse naar de dichtstbijzijnde op- of uitstapplaats. Als u een boeking maakt waarbij de reizigers in verschillende plaatsen willen opstappen dan kan de Sneeuwberg nooit garanderen dat alle reizigers uiteindelijk met dezelfde bus naar de bestemming reizen. Dit geldt ook voor verschillende boekingen.Dinerstop/ontbijtstop

Afhankelijk van de drukte op de autowegen stopt de bus even om de benen te strekken of om naar het toilet te gaan. Voor de maaltijden wordt doorgaans langer gestopt bij een zelfbedieningsrestaurant waar u zelf uw maaltijd kunt kiezen. De maaltijden zijn altijd voor eigen rekening. De chauffeurs geven aan hoe lang een busstop zal duren. Zorg ervoor dat u op tijd weer bij de bus bent, zodat de bus niet op u hoeft te wachten of zonder u vertrekt. 


Uitstapplaatsen

De Sneeuwberg streeft ernaar om alle gasten direct bij hun geboekte uitstapplaats af te zetten, zodat u nauwelijks hoeft te lopen met uw bagage. Alleen in de situaties dat sneeuwval of plaatselijke omstandigheden en/of bepalingen dit onmogelijk maken, wordt u op een uitstapplaats zo dicht mogelijk bij de geboekte uitstapplaats afgezet. U dient de verdere afstand dan te voet of per taxi (eigen kosten) af te leggen.

Op sommige vertrekdata brengt de bus u naar een centrale plaats in het dal vanwaar een door ons geselecteerd plaatselijk transferbedrijf het verdere vervoer van of naar uw accommodatie zal verzorgen. De kosten hiervan zijn natuurlijk wel inclusief. Alleen wanneer het logistiek gezien noodzakelijk is, kunnen wij gebruik maken van diensten van andere busondernemingen. In deze gevallen zijn wij afhankelijk van de op- en uitstapplaatsen van deze organisaties en zijn de kosten voor eventueel (taxi-)vervoer naar uw accommodatie voor uw eigen rekening.


Aankomsttijd terugreis

Ook tijdens de terugreis reist u in de nacht. In de regel komt u de volgende dag in de (loop van de) ochtend aan in Nederland, afhankelijk van de door u gekozen uitstapplaats


Royal Class

In de bus zijn Royal Class stoelen beschikbaar. Dit zijn stoelen met een voetensteun, de rugleuning is verder verstelbaar en er is meer beenruimte dan bij een normale stoel.


Stoelindeling

Niet iedereen krijgt een vaste zitplaats in de bus aangewezen. De buschauffeurs wijzen de stoelen toe aan de passagiers zodat iedereen van dezelfde reservering bij elkaar kan zitten indien mogelijk.


Niet roken

De Sneeuwberg buspendel rijdt met rookvrije bussen. Het is voor de reizigers en de chauffeurs verboden om te roken in de bus. De bus zal tijdens de reis geregeld even stoppen voor een korte (rook)pauze.


Consumpties in de bus

Alle bussen die voor De sneeuwberg worden ingezet zijn voorzien van een bar, waaruit - tegen betaling - minimaal koffie, thee, frisdranken en bier verkrijgbaar zijn. In enkele bussen is het assortiment nog uitgebreid met andere artikelen. Het is in geen geval toegestaan om zelf meegebrachte alcoholhoudende dranken te nuttigen in de bus.


DVD

Alle bussen beschikken over een stereo geluidsinstallatie, evenals over een dvd systeem. Gedurende de reis zullen de chauffeurs voor gezellige muziek en een leuke film zorgen.


Nachtrust

Rond 00.30 uur zal de nachtrust ingaan. Radio en TV zijn dan uit, de noodzakelijke nachtverlichting wordt gevoerd en er worden geen stops meer gehouden voor de passagiers.


Huisdieren

Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen in de bussen van De Sneeuwberg.


Baby mee

Indien u met een baby reist dan bent u vanuit veiligheidsoverwegingen verplicht een stoel voor hem/haar te reserveren. Kinderen tot 3 jaar reizen gratis. Voor kinderen tot 12 jaar hanteren wij een kinderkorting.


Bagage

Alle bussen hebben een beperkte bagageruimte. Het is niet toegestaan voor andere dan uzelf mee te nemen.

Er is per persoon plaats voor het meenemen van maximaal:


   * 1 koffer of reistas van normaal formaat (max. 80x70x30 cm en max. 20 kg)
   * 1 paar ski's (met stokken) of één snowboard**
   * 1 paar ski- of snowboardschoenen
   * Handbagage (normaal formaat, 2 kg)


** Bij een snowboard is het verplicht om de bindingen van het board af te halen. In een snowboardhoes mag niet méér zitten dan 1 snowboard (dus ook géén overige bagage zoals snowboardschoenen, kleding e.d.).

Om ervoor te zorgen dat alle bagage mee kan, is het ten strengste verboden om levensmiddelenpakketten mee te nemen dan wel in uw bagage te stoppen. Indien u te veel bagage heeft, is de chauffeur verplicht deze te weigeren. Zorgt u er altijd voor dat er labels aan uw bagage bevestigd zijn. U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw bagage.


Brandstoftoeslag

Onze prijzen zijn samengesteld op basis van het prijsniveau van de brandstof van € 1,35. Met enige fluctuatie is rekening gehouden, echter niet met enorme prijsverhogingen, om zo toch scherpe prijzen te kunnen bieden. De ANVR-reisvoorwaarden geven ons de mogelijkheid om extreme prijsstijgingen door te belasten aan de consument. Bij 5 % stijging zal de toeslag uitkomen op € 5,- per persoon per retour, inclusief administratiekosten. Indien de dieselprijs nog hoger is, zal de toeslag naar verhouding worden aangepast.


Minimum aantal deelnemers

Voor alle reizen geldt een minimum aantal deelnemers van 25 bij twee weken voor de vertrekdatum. Indien er minder dan 25 reizigers hebben geboekt, heeft de Sneeuwberg het recht om de reis te annuleren.


Reisdocumenten

Het is niet toegestaan om met een verlopen paspoort/identiteitskaart te reizen. Zorg er daarom altijd voor dat u een geldig paspoort of geldige identiteitskaart bij u hebt.


Uitsluiting van deelname

Overtreding van de regels alsmede het vertonen van wangedrag kan tot gevolg hebben dat de toegang tot de bus voor de verdere reis ontzegd zal worden. De verantwoordelijkheid, en alle verdere gevolgen hiervan liggen geheel bij de deelnemer zelf.
reserveer nu
sneeuwberg
Busreizen Wintersport
"Sneeuwberg verzorgt busreizen naar de wintersportgebieden in Oostenrijk & Italië."

Schoolreizen * Groepsreizen * Losse busreis * Buspendel * Wintersport
bus huren
SERVICE
Tips voor busreizen
Veelgestelde vragen
Voorbereid op wintersport
Busreis Verzekeringen
Extra bagage & Toeslagen
Algemene reisinformatie
SNEEUWBERG BUSREIZEN
Busreis Oostenrijk
Busreis Italië
Opstap- en Bestemminglocaties
Busreizen Wintersport
listTop 5 Wintersportgebied Oostenrijk
 
OVER SNEEUWBERG
Individueel- en groepsvervoer
Historie
Wagenpark
Kwaliteit en Duurzaamheid
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Wilt u op de hoogte blijven?
Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief
Wilt u ons volgen?  facebook